België zucht al weken onder een tropische hitte. Die houdt ons ‘s nachts wakker, en regelmatig baden we in het zweet. Ons lichaam moet hard werken om vermoeidheid, uitdroging en/of duizeligheid de baas te zijn. Je neemt de goede weg door zo’n 2 liter vocht per dag te drinken. Ook massage kan een aanrader zijn.

Het antwoord op de vraag of massage wel of geen goed idee is, hangt van verschillende factoren af. Massage kan wel een goed idee zijn, wanneer de hogere temperatuur een comfortabel gevoel geeft. Het kan de ontvanger helpen om gemakkelijker te ontspannen dan bij lagere temperaturen. Door juist bij hoge temperaturen ontspannen stil te gaan liggen en het laten vertragen van je hartslag, koel je af.

Dit gaat echter alleen op als het om een subtiele ontspannende massage  gaat. Door massagetechnieken te gebruiken met minder druk en wrijving komt er minder warmte vrij. We gebruiken dan eerder massageolie die een fris gevoel geeft op de huid, bijvoorbeeld massageolie met eucalyptus of mint.

Voetmassage

Heel wat mensen krijgen bij warm weer last van vochtophopingen en een lusteloos gevoel, vooral in de voeten en benen. In dit geval kan een voetmassage je klachten verminderen. Ze helpt je lichaam om het opgehoopte vocht en de afvalstoffen beter uit je lichaam weg te leiden. Het geeft daarbij ook een boost aan je immuunsysteem en je voelt je algauw weer als herboren, zodat je met volle teugen van de zomer kunt genieten.

Aandachtspunten

Massage kan bij warm weer ook nevenwerkingen hebben. Onze masseurs zullen je er zeker attent op maken dat je voldoende drinkt, ook als je geen dorstgevoel hebt. Bij warm weer verliest het lichaam sowieso al meer vocht. Omdat massage de vochthuishouding stimuleert, moet je oppassen voor dehydratatie van het lichaam. Het is bij een massage altijd belangrijk om zowel vooraf als erna voldoende water te drinken, en bij warm weer wordt dit extra benadrukt.

We masseren altijd de gezonde, intacte huid. Wat we hiermee bedoelen? Door de hitte in combinatie met de massage ontstaan er sneller huidproblemen. Wanneer iemand bij warm weer extra zweet, kunnen de zweetklieren verstopt raken. Dit kan leiden tot blaasjes, jeuk en irritatie.

Naar je lichaam luisteren is bij warm weer extra belangrijk. Wij zullen je dan ook steeds de behandeling aanraden die specifiek op jou van toepassing kan zijn. We masseren alleen als jij er wel bij vaart.

Ken je graag de beschikbare uren? Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.